Hyvä liikunta-alan asiantuntija,

 

Suomen Lions-liitto järjestää urheiluvalmentajille, joukkueenjohtajille ja muille seuratoimijoille suunnattuja maksuttomia Elämisentaitoja – Lions Quest -liikuntaseurakoulutuksia kevätkaudella 2019. Koulutukset kustannetaan Punainen Sulka -keräyksen tuottamien varojen turvin.

 

Elämisentaitoja – Lions Quest -koulutus tarjoaa valmentajille mahdollisuuden pysähtyä pohtimaan omaa roolia ja toimintaa joukkueessa/harjoitusryhmässä ja oman toiminnan vaikutusta lasten ja nuorten elämään. Koulutuksessa perehdytään avoimen ilmapiirin luomiseen sekä tunne- ja vuorovaikutustaitojen harjoittamiseen.

 

Koulutuksen painopisteet ovat ryhmähengen luominen, tunne- ja vuorovaikutustaidot, itseluottamus ja sisäinen motivaatio sekä päätöksentekotaidot.

 

Koulutus koostuu kahdesta erillisestä illasta. Näin työelämässä olevat valmentajat pystyvät osallistumaan koulutukseen ja prosessoimaan sekä kenties testaamaan koulutuksen ensimmäisen illan antia koulutuskertojen välillä. Kursseille on osallistunut niin jääkiekon, taitoluistelun, jalkapallon, salibandyn, naisvoimistelun kuin yleisurheilun parissa toimivia valmentajia ja huoltajia ja saatu palaute koulutuksista on ollut erittäin hyvä.

 

Koulutusta suosittelevat:

 

Jukka Jalonen, valmentaja:

”Liikuntaseurojen valmentajien on tärkeää lajitaitojen harjoittelun lisäksi luoda kannustava ja positiivinen ilmapiiri sekä vahvistaa lasten ja nuorten sosiaalisia taitoja.  Elämisentaitoja – Lions Quest -ohjelma tarjoaa tähän valmentajille käyttökelpoiset välineet.”

 

Juha Leppänen, Kiekko-Nikkarit ry:n puheenjohtaja

”Koulutus antoi seuramme valmentajille uusia työkaluja arjen valmennustoimintaan, erityisesti ryhmäytymiseen, yksilön kohtaamiseen ja oman rohkeuden ja sitkeyden lisäämiseen. Koulutus tukee erinomaisesti SJL:n uuden strategian arvojen ja tavoitteiden saavuttamista. Seuramme joukkueet saivat koulutuksesta tukea toimintaansa yhteisöllisyyden, arvostuksen, kunnioituksen ja avoimen ilmapiirin luomisessa.”

 

Jani Komulainen, pesäpalloilija ja juniorivalmentaja

”Lapset ja nuoret tarvitsevat yhteisiä onnistumisen kokemuksia, jotta he kiinnittyvät liikkumiseen sekä oppivat toimimaan yhteisten tavoitteiden eteen. Seuratyöllä on suuri mahdollisuus kasvattaa lapsistamme ja nuoristamme osaavia tulevaisuuden tekijöitä. Elämisentaitoja – Lions Quest -ohjelma antaa käytännön työkalut tähän arvokkaaseen työhön.”

 

Taru Lintunen, liikuntapsykologian professori:

”Elämisentaitoja – Lions Quest -ohjelma on hyvin suunniteltu ja tutkitusti tehokas menetelmä. Lions Quest auttaa luomaan hyvää ilmapiiriä ja toimivia vuorovaikutussuhteita valmennukseen ja liikunnanopetukseen.  Suosittelen lämpimästi ohjelmaa kaikille liikunta-alalla toimiville.”

 

Länsi-Suomen alueella maksuton liikuntaseurakoulutus järjestetään helmikuussa 2019 seuraavasti:

 

Pitkäjärven Vapaa-ajankeskus, Kokemäki    to 7.2. ja pe 15.2.2019 klo 17.30 – 21

 

Koulutukseen sisältyy sähköinen materiaalipaketti.

 

Ilmoittautumiset 30.1.2019 mennessä: www.lionsquest.fi/ilmoittautuminen/

 

Lisätietoja liikuntaseurakoulutuksistamme ja koulutuskalenterimme 2018 – 2019: www.lionsquest.fi

 

Tervetuloa mukaan!

 

Elämisentaitoja – Lions Quest -koulutustiimi

quest@lions.fi

 

Lisää materiaalia Pesäpallosivuston, Ladattavat tiedostot -> Palloilijaosto -> Julkiset tiedostot