Koronarajoitusten asteittainen purkaminen liikunnassa

Kaikille liikuntapaikkojen käyttäjille,

Suljetut liikuntapaikat avataan käyttäjille 14.5 kokoontumisrajoituksia noudattaen. Yli 10 hengen kokoontumiset ovat kiellettyjä 31.5. asti, jonka jälkeen 1.6. lähtien kokoontumisrajoitus koskee yli 50 hengen kokoontumisia toistaiseksi. Tämä 50 hengen kokoontumisrajoitus arvioidaan uudelleen kesäkuun loppuun mennessä, ja tarvittaessa muutetaan.

Tärkeää on, että jokainen kentän käyttäjä vastaa, että hallituksen kokoontumisrajoituksia ja koronaohjeistuksia noudatetaan tarkasti.

On myös sovittava, kuinka vuoron vaihtuessa toimitaan, ettei kokoontumisrajoituksista lipsuta siinäkään tilanteessa. Olisiko selkeintä, että kentälle saavutaan oman vuoron aikana ja myös poistutaan kenttäalueelta ennen vuoron päättymistä. Tämä toki hieman lyhentää molemmista päistä varsinaista harjoitusvuoroa. Eli harjoituksiin ei saavuta ennen oman harjoitusvuoron alkua ja eri ryhmien harjoitusvuorojen väliin suositellaan vähintään 5 minuutin siirtymäaikaa. Harjoitusvuoro alkaa viisi minuuttia kenttävuoron alettua, ja päättyy 5 min ennen kenttävuoron päättymistä.

Mitä tulee pienryhmän harjoitteluun, niin haasteena on, että viranomaisten ohjeet ja suositukset eivät anna yksiselitteistä selkänojaa pienryhmäharjoittelulle, sillä varmistettua tietoa joistakin keskeisistä asioista kuten esimerkiksi viruksen tartuttavuudesta ulkona on toistaiseksi liian vähän.

 Käytännössä tämä tarkoittaa, kun pienryhmäharjoittelua aloitatte, niin tässä nyt jotakin tärkeitä nostoja mitä palloliitto on omille jäsenseuroilleen ohjeistanut. Nämä nyt pääosin toimii myös pesäpallossa:

 Joukkueet saavat alkaa pitämään yhteisharjoituksia seuraavin ehdoin:

 – Maksimissaan kymmenen hengen kokoontumiset ovat sallittuja 1.6. asti. Noudata valtioneuvoston liikkumis- ja kokousrajoituksia (https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta) sekä THL:n ohjeistuksia (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19).

– Pesäpalloa ei tule harjoitella, mikäli henkilöllä on pieniäkään sairauden oireita tai hän kuuluu COVID 19 -viruksen kannalta johonkin riskiryhmään.

– Ohjatussa tapahtumassa on maksimissaan 10 osallistujaa, joista vähintään 1 on valmentaja/ohjaaja.

– Pienryhmäharjoittelun tulee tapahtua ulkotiloissa.

– Harjoituksissa pyritään välttämään osioita, joissa pelaajat joutuvat lähikontaktiin. Henkilöiden väliset etäisyydet säilyvät vähintään kahdessa (2) metrissä koko tapahtuman ajan.

– Pienryhmäharjoituksia järjestetään vain sen ikäisille tai tasoisille pelaajille, jotka pystyvät noudattamaan etäisyyssääntöä ja muita terveyden kannalta tärkeitä ohjeita koko tapahtuman ajan.

– Yhdessä harjoitteleva pienryhmä säilyy samana mahdollisimman pitkään tapahtumasta toiseen (kunnes kokojoukkueharjoittelu sallitaan).

– Osallistujat eivät käytä pukuhuone- tai muita sosiaalitiloja, vaan saapuvat kentälle ja poistuvat kentältä suoraan harjoitusvarustuksessa. Lähikontaktien välttäminen harjoituksiin kulkemisessa on myös huomioitava.

– Kaikkien osallistujien tulee pestä kädet ennen ja jälkeen tapahtuman kotona tai on käytettävä omaa desinfiointiainetta.

– Harjoituksissa ei käytetä liivejä. Merkkikartioita ja muita valmennuksen apuvälineitä käsittelee vain yksi henkilö. HUOM! Apuvälineiksi ei katsota mailoja tai räpylöitä tai kypäriä, harjoituksissa käytetään vain omia henkilökohtaisia välineitä.

– Mikäli oma juomapullo on mukana, siitä ei saa juoda kukaan muu henkilö.

– Sylkemistä kentällä tulee välttää.

– Jos joudut yskimään tai aivastamaan, yski / aivasta hihaasi tai paitasi sisään.

– Harjoittelua koskevat palaverit pidetään etäyhteydellä.

– Ohjeet on käytävä läpi etukäteen koko ryhmän kanssa.

– Jos epäilet covid-19-tartuntaa, toimi THL:n ohjeiden mukaan: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/ohjeita-kansalaisille-koronaviruksesta

Muuta huomioitavaa:

Seuratoimintaan ei pidä osallistua, jos vanhempi tai lapsi kokee tartuntariskin itselleen tai perheelle liian suureksi.

Jokainen vanhempi päättää itse oman lapsensa osallistumisesta harjoituksiin

Harjoituksiin tullaan suoraan kotoa

    • Vastuu siitä, että pelaajat ovat terveitä harjoituksiin tullessaan ja ylipäätään harjoittelijoiden harjoituksiin osallistumisesta on vanhemmilla, ei pesäpallojaostolla eikä valmentajilla

Seuran harjoituksiin ei saa osallistua, jos henkilöllä on hengitystieinfektion oireita.

Tietoa seuratoiminnassa mahdollisesti tapahtuvista koronatartunnoista seurataan yhdessä THL:n kanssa.

 

Köyliön Lallien harjoitteluvuorot Lallinpesässä:

Tiistai:

16.30 – 18.00, Lallit / naiset

18.00 – 19.30, Lallit / jun.

Torstai:

17.00 – 18.00, Lallit / jun.

18.00 -19.30, Lallit / D-tytöt

Lauantai:

11.30 – 13.00, Lallit / naiset

Sunnuntai:

12.00 – 14.00, Lallit / D-tytöt

14.00-15.30, Lallit / ladyt

Vanhat lisenssit eivät enää ole voimassa.

 Jokaisen tulee uusia lisenssinsä ennen harjoituksiin osallistumista, alla linkki lisenssikauppaan

https://pesapallo.lisenssikauppa.fi/shop/

 

Ilmoittautuminen pelaajaksi, toimihenkilöksi, tuomariksi, muu seuran toimijaksi

 Jokaisen tulee uusia ilmoittautumisensa ennen harjoituksiin osallistumista, alla linkki ilmoittautumislomakkeeseen

https://www.lallit.fi/pesapallo/ilmoittautumislomake/

 

Tuomarikoulutukset tulee hoitaa välittömästi, viimeistään tämän viikon (viikko 20) kuluessa.

 Hei, kevään loput tuomarikoulutukset siirtyvät verkossa tehtäviksi eli jos teillä on vielä seuran koulutus pitämättä tai joltain seurastanne koulutus puuttuu, niin ohjeet löytyvät meidän nettisivuilta https://www.pesis.fi/lansi/toiminta/tuomaritoiminta/

Ilmoittautumiset koulutuksiin tapahtuvat edelleen seuran oman linkin kautta, tämä helpottaa nimien keräämistä ja sitten tulevaisuudessa korttien lunastamista. Seurojen linkit koulutuksiin löytyvät myös nettisivuilta:

https://www.pesis.fi/lansi/toiminta/tuomaritoiminta/tuomarikoulutukset-2020/

Mikäli teillä on kysymyksiä tuomaritoimintaan liittyen, voitte olla yhteydessä alueemme tuomaritiimiläisiin (yhteystiedot löytyvät nettisivuilta) tai liiton puolesta Matias Laukkaseen matias.laukkanen@pesis.fi.

Tuomarikoulutukset 2020 tehdään tästä eteenpäin verkossa:

Tässä mainittavat tuomarikoulutukset koskevat seurojen tuomareita: N, E ja D sekä P (tuomaripassi).
Tuomarikoulutukset järjestetään videomuodossa kaudella 2020, mikäli ei tuomarikoulutusta ole jo ehditty pitää paikanpäällä. Tuomarikortin saamisen edellytyksenä on koulutusvideon ja sääntötestin suorittaminen.

Tässä ohjeet tuomarikortin suorittamiseen

  1. Tutustu tuomareiden hyvän osaamisen kuvaus taulukkoon.
  2. Tutustu tuomaripolkutiedostoon
  3. Katso oman tasosi tuomarikoulutus alla linkin kautta:
  1. Tee sääntötesti.
  2. Käy ilmoittamassa omat tietosi linkkienkautta oman seurasi tuomarilistaan.

Lisätietoja tuomaritoiminnasta voit lukea täältä sekä lisää koulutusmateriaalia löydät täältä.

Tuomaritasot

Tuomareiden tasot ovat S, C, D, E ja N. Tuomareiden tasomerkintojen selvitykset ja mitä pelejä kunkin tason tuomari pystyy viheltämään, sen tiedot löydät täältä.

Lisätietoja tuomaritoiminnasta voit lukea täältä.